Андреа Белоти безспорно е футболист с огромен потенциал. 27-годишният нападател на Торино в момента е с националния отбор на Италия на  UEFA EURO 2020, но на клубно ниво Белоти все още не може да направи голям трансфер.

Голаджията е голямата звезда на „торо“, но през последните години всички очакваха той да направи следващата стъпка и да заиграе в топ клуб. Това така и не се случва поне до този момент, а през настоящото лято отново редица грандове желаят офанзивния състезател.

Развитие по темата ще има след края на европейското първенство, но сега изглежда наистина доста вероятно Андреа Белоти най-после да премине в някой от европейските грандове. Арсенал, Милан, Рома и Наполи са само част от тимовете, които искат голмайстора, а „биковете“ май най-после ще са склонни на продажба.

Белоти навлиза в своята последна година от контракта си с Торино, и през следващото лято ще бъде свободен агент. Ръководството на „граната“ със сигурност ще желае доста сериозна трансферна сума, за да пусне звездата си, като според медиите в Англия и Италия босът на тима Урбано Кайро ще настоява за не по-малко от 34 млн. евро