Медицинските лица в Серия А вече изразиха своята силна загриженост и посъветваха клубовете да не възобновяват дейността си, докато проблемите причинени от COVID-19 не се подобрят значително. Все пак клубовете са планирали връщането си на тренировъчното поле, въпреки че никой все още няма представа кога ще се рестартира сезона.

АТАЛАНТА

След като голяма част от футболистите на Валенсия, който бе съперника на „бергамаските“ на 1/8-финалите в Шампионската лига, дадоха положителни проби за COVID-19, тимът остава под карантина. Възпитаниците на Джанпиеро Гасперини няма да подновят тренировки поне до 24 март.

БОЛОНЯ

След спазването на всички предпазни мерки и индивидуална работа изготвена от кондиционният треньор на тима, по план възпитаниците на Синиша Михайлович трябваше да подновят тренировки утре. След отлагането на сезона, клубът реши да премести заниманията за следващата седмица, но все още няма яснота за коя дата.

БРЕША

В клуба остават предпазливи и подновяването на тренировките ще се състои на 29 март.

КАЛЯРИ

Сардинци ще рестартират заниманията си в петък, 21 март.

ФИОРЕНТИНА

Карантината в клуба е до 26 март, след което ще се преценява ситуацията. В момента при „виолетовите“ има четирима с положителни проби за COVID-19 – Влахович, Кутроне, Пецела и физиотерапевтът Дайнели.

ДЖЕНОА

Подновяването на тренировките бе насрочено за понеделник, 16 март, но след консултации с местните власти и медицински органи бе решено да се насрочи за неопределено време. Добрата новина е, че нито един служител на клуба не е заразен с коронавирус.

ИНТЕР

След положителният тест за COVID-19 на защитника на Ювентус Даниеле Ругани, „нерадзурите“ са в доброволна карантина до 25 март. След този период ще се прецени когато възпитаниците на Антонио Конте ще се завърнат на терена.

ЮВЕНТУС

Решаващо за сложната ситуация при „бианконерите“ е състоянието на заразените с коронавирус Даниеле Ругани и Блез Матуиди. Изолацията на тима ще продължи до 25 март и в момента е невъзможно да се мисли за подновяване на тренировките.

ЛАЦИО

„Римските орли“ планират да рестартират заниманията си на 23 март, когато е планирано играчите и треньора Симоне Индзаги да се срещнат на базата в близост до Рим.

ЛЕЧЕ

Тимът трябваше да поднови тренировки на 16 март, но след консултации със здравните власти бе преценено заниманията да бъдат преместени за 23 март, при условие, че състоянието в областта гарантира здравето на футболистите.

МИЛАН

„Росонерите“ планират да подновят тренировки в понеделник, 23 март. Ситуацията в тази област на Италия е най-тежка и може да се стигне до удължаване на периода без занимания на Миланело.

НАПОЛИ

В момента плановете на неаполитанците са да подновят тренировките си на 23 март, понеделник. Самият треньор на „партенопеите“ Дженаро Гатузо потвърди това.

ПАРМА

„Дуковете“ трябваше да подновят заниманията си днес, но това бе отложено за 25 март.

РОМА

Все още няма новини кога „римските вълци“ ще подновят тренировките си. В края на тази сметка ръководството на клуба ще оцени ситуацията и ще вземе решение.

САМПДОРИЯ

Целият клуб е под карантина до 28 март, след положителните тестове на Маноло Габиадини и още седем негови съотборници. На играчите е абсолютно забранено да напускат домовете си. Към днешна дата няма планирана дата за подновяване на заниманията.

САСУОЛО

Първоначално бе взето решение тимът да се завърне на тренировъчното игрище на 17 март, но след това ръководството отложи това за 24 март. И в този случай ще се следи развитието на инфекцията в Италия.

СПАЛ

Всичко в клуба е преустановено за момента и все още няма яснота кога тима от Ферара ще поднови заниманията си.

ТОРИНО

Тренировката, която бе планувана за днес бе отменена за понеделник, 23 март, но и тя може да бъде отложена в следващите дни.

УДИНЕЗЕ

Играчите ще бъдат под карантина до 22 март, за да се прецени риска от заразяване след двубоят им срещу Фиорентина. Все пак за ден по-късно е предвидена и първата им тренировка след карантината.

ВЕРОНА

Клубът е под карантина до 25 март заради риска от заразяване след мачът им срещу Сампдория.