Един от легендарните нападатели в света – Ернан Креспо, сподели преди дербито на Милано между Интер и Милан, че играта му е била микс между тази на Мауро Икарди и Гонсало Игуаин.

Дерби дела Мадонина е в неделя от 21,30 часа.

„Това са два отбора, които де факто са нови и работят, за да стават по-добри. Интер може би едни гърди напред спрямо Милан в развитието си. Те се завърнаха след шест години в Шампионската лига, а собствениците им работят по-дълго за тима, за разлика от тези на Милан”, сподели предварителното си мнение за дербито Креспо.

Ернан Креспо Интер

източник: Gulliver/GettyImages

„Милан излезе от много хаотичен период. Сега, след като директори са Леонардо и Паоло Малдини, то те ще започнат да намират своята идентичност, но са нужни още години, за да назрее нова „златна ера”.

„Смятам, че Игуаин е идеален за тактиката на Дженаро Гатузо. Същото е Икарди за Интер и Лучано Спалети. Неговите крила са нагодени да играят с такъв хищник в наказателното поле. Аз бях микс между двамата. Движих се като Икарди пред наказателното поле, но изграждах атаките на отборите си, както го прави и Игуаин”, продължи аржентинският нападател.

Ернан Креспо Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Креспо е един от играчите, които е играл за двата милански гранда, ала призна, че е бил близо до подпис с Ювентус.

„През 2000-та година, президентът на Парма Калисто Танци предпочете да ме продаде на Лацио, но Ювентус също искаше да ме вземе. В крайна сметка в Торино взеха Давид Трезеге. След „Калчополи”, Ювентус също опита да ме вземе, но тогава пожелах да остана в Интер”, завърши Ернан Креспо.