Наставникът на Интер - Антонио Конте заяви, че е доволен от дебюта на новото попълнение на тима Кристиан Ериксен, но допълни, че датският национал ще има нужда от време, за да се аклиматизира при "нерадзурите".

Броени дни след финализирането на трансфера си в Интер, Ериксен започна като титуляр вчерашното гостуване на Удинезе, спечелено от претендентите за титлата с 2:0 след две попадения през второто полувреме на Лукаку. Ериксен не бе особено ефективен по време на единия час, който прекара на терена, но все пак получи похвали от своя треньор.

"Ериксен пристигна при нас преди пет дена и ние бяхме принудени да избързаме и да го вкараме в титулярния състав. Мисля, че той се включи по позитивен начин. За него това е нов стил на игра и той ще има нужда от време, за да свикне с нашите идеи. Той е страхотен играч и трябва да намери точното си място на терена, но аз съм доволен от представянето му", коментира след успеха Конте.

Титуляри във вчерашния двубой бяха и другите две януарски попълнения на Интер - Ашли Йънг и Виктор Моузес, които действаха като уинг бекове.

"Клуб като Интер трябва да има и силна пейка. Когато имаш повече качество в състава, това ти позволява да търсиш повече решение", сподели Конте.

След вчерашния успех Интер остана на три точки зад лидера в класирането и шампион в последните осем години - Ювентус.