Датският национал Кристиан Ериксен, който през януари подписа с Интер, разкри, че е водил разговори с Манчестър Юнайтед преди да премине на „Сан Сиро“.

Халфът бе обект на интерес от много клубове, сред които бяха Реал Мадрид и Барселона, но испанските грандове планираха да отправят оферта към Ериксен през лятото на 2020 година.

Но след като му оставаха само шест месеца от края на договора с Тотнъм, датчанинът избра да се премести в Милано. Интер подпечта сделката плащайки 16,9 милиона паунда. Така след шест години и половина в Северен Лондон Ериксен пое към ново предизвикателство.

Датският национал заяви пред BBC, че се е почувствал като изкупителна жертва и "черната овца" при „шпорите“ преди напускането си и се е уморил от постоянните спекулации около бъдещето му.

„През последните години в Англия беше много забързано. След това, което казах през лятото, постоянно ставаше на въпрос кога ще напусна. След всеки мач се питаха: „Тръгва ли си?“ Много хора говореха за това. Бях обвинен за много неща, защото съм лошият в съблекалнята“, сподели Ериксен.

„Дори феновете, които срещах по улицата казваха: „Благодаря, довиждане и късмет.“ Но аз все още бях там. Беше малко странно. В главата и тялото ми вече всичко е наред, защото съм на ново място и мога да започна от начало“, добави още той.

„Едва, когато всичко стана много сериозно, мислех за напускането. В крайна сметка всичко зависеше от това какво иска Тотнъм и какво Интер, или някой друг клуб“, споделят датчанинът.

„В крайна сметка зависиш от Тотнъм. Зависиш от Даниел Леви, който ще каже „да“ или „не“. Опитвате се да сте толкова професионалисти, колкото можете и да не насилвате нищо по никакъв начин“, каза Ериксен.

„От няколко години се споменаваше за интерес към мен от Манчестър Юнайтед, но всъщност никога такъв трансфер не е бил вероятен. Разговаряхме с тях и чухме какво е възможно и какво не. Но в крайна сметка исках ново предизвикателство. Да остана във Висшата лига щеше да е лесното решение“, заяви халфът.

„Разбира се, оставането в Тотнъм също беше вариант, но исках да опитам нещо ново, нова страна. Щом се появи вариант с Интер, не беше трудно да реша“, каза Ериксен.