Отборът на Ювентус посреща Милан в един от емблематичните мачове на Серия А тази вечер от 21.45 часа. Сблъсъкът от 30-ия кръг се очакват с интерес на Ботуша, въпреки че двата тима се намират на голямо разстояние един от друг в таблицата.

„Бианконерите“ са лидер в класирането със 75 точки, докато „росонерите“ са шести с 50 пункта.  

В предходния 29-и кръг Старата госпожа записа нулево реми със СПАЛ. Този резултат бе изненада, с оглед на факта, че в предходните кръгове, „Старата госпожа“ бе постигнал 12 поредни успеха в шампионата.

Гатузо: Юве е фаворит, но все пак очаквам голям мач

Сега момчетата на Масимилиано Алегри ще гонят задължителни три точки срещу амбициозния Милан. „Черно-белите“ се намират само на две точки от преследвача си Наполи и ще вложат максимално големия усилия, за да не изпуснат лидерството.

Любопитно е да се отбележи, че Милан е загубил последните си шест визити на шесткратния шампион. Последният успех на „росонерите“ датира от март 2011 година. Тогава решителния гол за успеха с 1:0 бележи настоящият треньор на тима Дженаро Гатузо. Треньор на Милан тогава е актуалният наставник на Ювентус.  

В лагера на Ювентус има четирима играчи с оплаквания преди мача. Става дума за Алекс Сандро, Федерико Бернардески, Джорджо Киелини и Хуан Куадрадо.

При Милан Романьоли има мускулна травма, а под въпрос са Инацио Абате, Давиде Калабрия и Андреа Конти.