Една от знаковите фигури в Реал Мадрид през последното десетилетие Марсело играе последните си мачове с белия екип. Според вестник "ТутоСпорт", крайният бранител вече е постигнал принципна договорка с ръководството на Ювентус да се присъедини към тима през лятото. 

Засега на Апенините не се съобщават подробности по сделката. Но е ясно, че "старата госпожа" има отдавнаше интерес към южноамериканеца, който беше форсиран и от доскорошния му съотборник на "Сантиаго Бернабеу" Кристиано Роналдо, който сега носи черно-белия екип и натиска за привличането му. 

Със сигурност Реал Мадрид ще се съгласи на бърза и евтина раздяла с Марсело. Причината е, че той все по-рядко попада в плановете на новия наставник Сантиаго Солари. Аржентинецът не е доволен от формата и старанието в тренировките на играча, който има близо 500 мача за Реал. 

Договорът на южноамериканеца изтича през 2021 г., така че "бианконерите" ще трябва да платят някаква сума за него, но тя едва ли ще е баснословна, като се има предвид, че футболистът навършва 31 години през май. На неговото място Реал ще привлече аржентинеца Николас Таляфико.