Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини ще заиграе в американския отбор от Мейджър-лигата (МЛС) ФК Лос Анджелис, като най-напред за интерес съобщи журналистът Фабрицио Романо. След това източник, запознат с преговорите между двете страни, съобщи за агенция АП, че преговорите са в напреднал етап. Но същият човек обяснява, че договор все още не е подписан.

Киелини напуска Ювентус след 17 години, в които спечели множество трофеи – сред които девет титли в Серия А, и се превърна в истинска икона както на клуба, така и на целия италианския футбол. Може би на клубно ниво най-голямото разочарование за опитния защитник са двата загубени финала в Шампионската лига, в които той игра. С "черно-бялата" фланелка е изиграл повече мачове за Старата госпожа от всеки друг с изключение на Алесандро дел Пиеро и Джанлуиджи Буфон.

Човекът на АП твърди още, че сделката с 37-годишния бранител трябва да стане тази седмица. Бъдещият клуб на Киелини влезе в Мейджър-лигата през 2018-а година като част от поредното разширение. В града има още един футболен клуб – ЛА Галакси, който е доста по-популярен и успешен. Привличането на защитника трябва да се превърне в магнит и за спонсори, и за фенове. Отборът се оформя около мексиканския нападател Карлос Вела, като около него са налагани млади таланти, най-вече от Южна Америка.

Днес на "Уембли" бранителят ще изиграе последната си среща с националната фланелка, където има до момента 116 мача. Неговата Италия се среща с Аржентина в първото издание на новия турнир на ФИФА – "Финалисимо", който противопоставя първенците на Европа и Южна Америка.