Джорджо Киелини вероятно вече е изиграл последния си мач за ФК Лос Анджелис и може да се завърне в Ювентус като част от клубното ръководство през следващите месеци, съобщават италианските медии.

39-годишният централен защитник не успя да спечели за втора поредна година Купата на американската Мейджър Лийг Сокър в събота, след като отборът му загуби с 1:2 от Кълъмбъс Крю. На пресконференция след мача той намекна за край на кариерата му и призна, че "това може да е последният му мач като играч".

Киелини прекрати 17-годишния си период в Ювентус, когато напусна, за да се присъедини към ФК Лос Анджелис миналата година. Любимец на феновете и клубна легенда, защитникът има 561 мача във всички турнири за отбора от Торино, помагайки на клуба да спечели девет титли на Италия.

Както съобщава "Кориере ди Торино", сега бранителят трябва да помисли дали наистина е готов да спре да играе и да се оттегли или не - решение, с което той не желае да бърза.

Ако в крайна сметка реши да се оттегли, се очаква Киелини да се завърне в Ювентус в нова роля в края на сезона и евентуално да поеме ролята на вицепрезидент, останала вакантна след напускането на Павел Недвед миналата година.

Договорът на италианеца с ФК Лос Анджелис изтича в края на този месец. Той игра доста за отбора през този сезон, като има 2274 минути в общо 32 двубоя./ БТА