Дженоа изненада сензацията на сезона в Серия А Болоня с резултат 2:2 в двубой от последния 38-и кръг в първенството. Това бе и последният мач на Тиаго Мота начело на „рособлу“, който изведе отбора до историческо участие в груповата фаза на Шампионска лига за следващия сезон. Очаква се Мота да поеме Ювентус от лятото.

Снимки: Gulliver/GettyImages
51 снимки

„Грифоните“ излязоха наред в резултата още в 13-ата минута със страхотно попадение. Руслан Малиновски овладя хубав пас на Аарон Мартин, след което нанесе силен удар от границата на наказателното поле и с помощта на левия страничен стълб вкара за 1:0.

В 26-ата минута Болоня бе много близо до изравнително попадение, след като Джовани Фабиан скочи високо, за да засече с глава центриране и нанесе удар около точката на дузпата, но топката срещна левия страничен стълб и отказа да влезе във вратата.

В 59-ата минута домакините си решиха всичко в мача с второ попадение във вратата на Болоня. Алберт Гудмундсон стигна до топката, след което изведе Витиня в наказателното поле, а португалецът с превъзходен прехвърлящ удар оформи крайното 2:0.

По този начин Дженоа завършва на 11-ата позиция с 49 точки, докато Болоня е с 68 на третото място, но може да бъде изместен от Ювентус (68) и Аталанта (66), които играят своите двубои от кръга през уикенда.