Милан се класира по доста измъчен начин за ¼-финалите на Купата на Италия, след като в осминафинален мач от турнира спечели с 3:1 срещу гостуващия Дженоа с помощта на продължения. Генуезците поведоха чрез попадение на Лео Йостигор (17‘), но „росонерите“ стигнаха до обрата и победата след голове на Оливие Жиру (74‘) и резервите Рафаел Леао (102‘) и Алексис Салемакерс (112’). 

22 снимки

Още в четвъртата минута Крунич разтресе напречната греда с удар с глава след центриране от корнер. В 12-ата минута Месиас опита воле от малък ъгъл и така прати топката над вратата.

В 17-ата минута Зиньо Ванхойсден отправи далечен шут, който беше избит от Майк Менян в корнер. При последвалото центриране Йостигор надскочи Тео Ернандес и с удар с глава даде аванс на "грифоните". В 29-ата минута Сандро Тонали пробва удар от голямо разстояние, който се оказа разочароващ. 

В 48-ата минута при центриране от фаул Жиру с глава насочи топката към Габия, но Адриан Шемпер изпревари защитника и я изби. В 65-ата минута Леао пробва далечен шут, който беше уловен от вратаря. Малко след това португалецът центрира към Месиас, чийто удар с глава мина над вратата.

В 74-ата минута Тео Ернандес центрира към Жиру, който с глава изравни резултата.  В 88-ата минута Флоренци стреля отдалеч и прати топката в обятията на Шемпер и така се стигна до логични продължения. 

В 99-ата минута Ернандес беше изведен на добра позиция, но ударът му прелетя високо над вратата. В 102-ата минута, все пак, "росонерите" стигнаха до желаното попадение, след като Леао нахлу в наказателното поле и опита центриране, но вместо това топката се завъртя, описа странна траектория, удари се в далечната греда и се озова в мрежата за 2:1, което предизвика изумлението дори и на автора на попадението.

В 112-ата минута домакините организираха опасна контраатака, при която Салемакерс оформи крайния резултат след втората асистенция на Ернандес в мача. Така Милан очаква в следващия кръг победителя от двубоя между Лацио и Удинезе, а за Шевченко това може да е бил последният му мач, начело на „грифоните“.