Наполи прави всичко възможно, за да си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон. Към момента футболистите на Дженаро Гатузо заемат шестата позиция във временното класиране, като изостават на 3 точки от четвъртия Рома. Много трудна програма обаче очаква клуба от Неапол през следващите дни, а това със сигурност ще бъдат мачове, които могат да отговорят на много въпроси. 

Gulliver/GettyImages
46 снимки

В неделя за Наполи предстои важно гостуване на Милан, а за Гатузо този мач най-вероятно ще бъде по-специален. След това обаче за южняците няма да става по-леко, като предстоят нови 2 тежки гостувания на Ювентус и Рома. Не спират и информациите за раздяла между световния шампион с Италия и Наполи още през лятото, но ако бившият халф класира състава за Шампионска лига, нищо чудно и Гатузо да остане на Стадио Диего Армандо Марадона. 

Специалистът заяви, че не е притеснен преди предстоящите 3 изключително важни битки, и предупреди играчите си да гледат мач за мач без да мислят за бъдещето. 

"Ясно е, че това ще бъдат 3 доста тежки мача за нас, но нямаме избор, ако искаме да се преборим за топ 4. Сега сме концентрирани само върху неделното дерби с Милан, а след това ще мислим за Ювентус и Рома. Много хора смятат, че тези 3 дербита ще решат сезона ни и трябва да призная, че съм съгласен с подобни твърдения, ще опитаме да дадем най-доброто от себе си, за да постигнем максимално добри резултати“, коментира треньорът.