След като вече всичко стана факт и Алесандро Флоренци премина под наем в испанския Валенсия, бившият му съотборник и близък приятел Николо Дзаниоло написа трогателно послание към италианеца в една от социалните мрежи. Талантът на Рома получи тежка контузия в края на миналата година и един от първите, които дойдоха да го видят в болницата, а след това и в дома му бе бившият капитан на „римските вълци“. Сега Дзаниоло благодари на Флоренци и му пожела късмет в новото приключение.

“Още от първия ден разбрах какъв специален човек си... Ти се отнасяше с мен като с по-млък брат. Взе ме под крилото си, грижеше се за мен при всяко обстоятелство, дори и в най-тежките моменти. Винаги ще го нося в сърцето си...Точно, както винаги ще чувам нашия смях, усмивки и думите ти, които винаги са били на капитан. Обичам те, по-голям братко, късмет за новото ти приключение. Винаги ще бъда с теб“, написа Дзаниоло.

От своя страна Алесандро Флоренци отговори:

„Моят малък брат, всеки път, каквото и да става, винаги ще бъда до теб. Обичам те, много“, написа бившият капитан на Рома.