Бившият треньор на Милан, който изведе "росонерите" до Скудетото през 1999 година, Алберто Дзакерони, коментира моментното състояние на тима:

"Не бих определил предстоящото дерби като решаващ мач, защото Милан няма пред себе си огромни амбиции. Интер категорично влиза в дербито като фаворит, с едно добро място в класирането, въпреки че направиха много промени, дори треньора. Милан е в затруднено положение, защото не успява да печели достатъчно точки, смени треньора и все още е в процес на търсене на своя идентичност. Усещането е, че голяма част от тези играчи са под средното ниво, което сме свикнали да наблюдаваме през последните години. Трябва да намерят начин и да вдигнат летвата, защото често крайният резултат е плод на индивидуалните действия на терена", заяви Дзакерони.

 

"Ибра допринесе с характера си, той е пример за подражание, иска топката и неговите съотборници, когато вземат топката, знаят че трябва да я подадат на Ибра, което им сваля голяма степен от напрежението. Мисля обаче, че Ибра не е достатъчен. Ключът е другите играчи да вдигнат нивото. Трудно ми е да разбера защо Пьонтек, Сусо, Кесие, Чалханоолу, Конти са под тяхното обичайно ниво, което са демонстрирали преди", добави още той.