Китайските собственици на Милан ще си имат големи проблеми, ако не успеят да покрият навреме дълговете си към американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт”. Представител на финансовата организация заяви, че ако Йонхон Ли и неговите сътрудници не се справят със задълженията си, клубът ще бъде продаден на търг.

Влизането на азиатците във владения нямаше да е възможно, ако не беше заемът за 303 милиона евро, отпуснат през април 2017. Той трябва да бъде изплатен през октомври тази година.

Ас на Милан реши да прекърши спекулациите

В сряда TeleLombardia направи интервю с Паоло Скарони, който членува в борда на директорите при „росонерите” и се грижи за интересите на „Елиът Мениджмънт”. „Не зная дали Милан ще намери нужните пари, за да рефинансира дълга си. Това са проблеми, които трябва да бъдат решени от изпълнителния директор Марко Фасоне и собственика Йонхон Ли.”

„На теория е възможно, но не мога кажа на какъв етап са нещата сега.”

„Не съм сигурен, че Гордън Сингър (шефът на хедж фонда – б.р.) иска да бъде президент на футболен клуб. Заемът съдържа в себе си серия от гаранции, така че ако не бъде върнат, „Елиът” може да стане собственик на Милан, за да си върне парите.”

„Един възможен сценарий включва продажбата на Милан, за да може кредиторът да прибере вземанията си. Сумата, която надвишава отпуснатия кредит, ще бъде предоставена на г-н Ли.”

Собственикът на Милан: Няма нищо незаконно в сделката с Берлускони

„Продажбата би станала в полза на купувача, предложил най-висока цена. Към момента мажоритарният собственик спазва дадените обещания и увеличава капитала, както бе договорено в бюджета за сезон 2017/2018 и съгласно плана за развитие на Милан в периода от 2017 до 2022 година.”

„В този план има някои хипотетични приходи, както е присъщо на всеки план. Има потенциал за допълнително увеличаване на капитала. Милан работи активно, за да привлече китайски спонсори от различен мащаб. Те наеха много активни хора, но е твърде рано за заключения.”

„Част от стратегията на мажоритарния собственик на Милан включва нуждата от още китайски инвеститори”, допълни Скарони.