Крилото на Ювентус Дъглас Коста коментира ситуацията в Италия и решението на играчите на „старата госпожа” да се откажат от месечните си възнаграждения. Бразилецът сподели, че клубът не е виновен за случващото се и смята, че кризата ще засегне всички клубове.

„Нямам идея кога ще ни кажат да се върнем. В момента не работим, но всеки тренира по отделно. Въпросът със заплатите е сложен, защото, когато поискаш пари от даден играч и той започва да се оплаква. Дискутирахме всичко с всеки и знаем, че във всеки един момент ситуацията може да стане и по-зле, а това също ще се отрази на заплатите ни. Ние сме наясно с това, тази криза засяга всички клубове, не трябва да виним нашия клуб, той не е отговорен за този вирус. Никой не е имал кристална топка, за да предскаже какво ще се случи и че всички спортове ще бъдат спрени, не само футболът”, коментира Дъглас.

“Очакваме ситуацията в Италия да се подобри. Трябваше да се завърнем на 3-ти април, но говорих с капитана Джорджио Киелини и той каза, че ще се съберем отново на 15-ти или 20-ти април, ако всичко се развива добре. Неприятна е цялата ситуация, в момента съм вкъщи със семейството си. Страхотно е, че имам възможността да прекарам известно време с тях”, допълни още той.