Италианският шампион Интер надигра с резултат 2:0 гостуващия на "Джузепе Меаца" тим на Удинезе в първи двубой от неделната програма на 11-ия кръг в Серия А. В герой за "нерадзурите" се превърна Хоакин Корея който отбеляза и двете попадения за своя тим в 60-ата и в 68-ата минута.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Възпитаниците на Симоне Индзаги бяха по-добрият тим на терена през целия двубой и заслужено се поздравиха с успеха. Шампионите създадоха редица положения и спокойно можеха да запишат и по-убедителен резултат. Удинезе, от своя страна, показа много вяла и скучна игра, като в самия край опитаха да направят нещо повече, но беше прекалено късно.  

С тази победа Интер вече има 24 точки и продължава гонитбата с лидерите Наполи и Милан, които са с 28 пункта, но играят мачовете си от кръга по-късно тази вечер. Удинезе остава на 14-о място с 11 точки. За "нерадзурите" предстои гостуване на Шериф Тираспол  в Шампионската лига през седмицата, а следващия уикенд е голямото градско дерби с Милан. Удинезе пък приема Сасуоло в следващия кръг. 

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Треньорът на "нерадзурите" Симоне Индзаги бе направил седем промени в сравнение с мача с Емполи през седмицата. Местата си запазиха единствено вратарят Самир Ханданович, защитникът Алесандро Бастони и халфовете Николо Барела и Марсело Брозович. Атаката пък бе водена от Един Джеко и Хоакин Корея, докато Лаутаро Мартинес остана резерва.

В нападание за гостите пък действаха Роберто Перейра, Бето и Исаак Съксес.


Домакините натиснаха още с първия съдийски сигнал и се настани в половината на своя противник.

Първият удар към една от двете врати дойде в петата минута, но бе за гостите. Йенс Стригер Ларсен стреля от въздуха в наказателното поле след една отбита топка, но слабо и в ръцете на Самир Ханданович.

В деветата минута бе отправен и първия шут от страна на „нерадзурите“. Никола Барела стреля силно и опасно от въздуха пред наказателното поле, но топката прелетя точно над гредата.

Първата реална опасност дойде в 13-ата минута, когато домакините организираха бърза и опасна контраатака, при която Барела беше изведен в наказателното поле сам срещу Марко Силвестри и стреля по тревата, но стражът на Удинезе спаси.

В следващите минути последваха два нови изстрела на Барела, които обаче бяха неточни.

Интер продължи да доминира и в 21-ата минута Андреа Ранокия засече с глава центриране, но неточно.

Пет минути по-късно „нерадзурите“ имаха нова възможност за откриващо попадение. Отново Барела беше в центъра на събитията, но стреля право в тялото на Силвестри, а Дензъл Дъмфрис не успя да направи голова добавка.

Домакините не спираха с атаките и в 36-ата минута след изпълнение на тъч Ранокия отклони с глава на първа греда, вратарят на гостите Силевстри увисна, но защитниците успяха да блокират Един Джеко, който се опита да засече топката във вратата. В крайна сметка босненецът извърши и нарушение срещу Самир.

В последните минути от полувремето Удинезе погледна по-смело в атака, но така и не успя да застраши сериозно Ханданович.  

Интер продължи да диктува темпото в първите минути на втората част, но гостите седяха много компактно и не оставяха никакви реални шансове за "нерадзурите" да застрашат тяхната врата.  

След точно час игра обаче шампионите най-сетне успяха да пробият защитата на Удинезе. Марсело Брозович пропусна отлично топката и това даде шанс на Хоакин Корея да направи чудесен рейд на скорост отляво, влезе в наказателното поле, справи се с капитана на гостите Брам Нуйтинк и с хубав удар намери десния ъгъл на Силвестри за 1:0.  

Гостите отговориха с удар на Жан-Виктор Макенго в 67-ата минута, който обаче беше спасен от Ханданович.

В ответната атака Джеко се измъкна от защитата на гостите и остана сам срещу Силвестри, но ударът му бе спасен. Последва добавка на Дъмфрис, но той бе блокиран от противников играч..

Секунди след това, в 68-ата минута, Интер удвои преднината си. Демфрис бе изведен отлично отдясно по атаката, напредна и върна топката към границата на наказателното поле, където Корея овладя, влезе в пеналтерията и с неспасяем удар в горния десен ъгъл не остави шансове на стража на Удинезе – 2:0.

Веднага след това Корея беше заменен от Алексис Санчес. Артуро Видал също се появи на терена, заменяйки Хакан Чалханоолу.

Именно Видал пък получи чудесен пас пред наказателното поле и отправи опасен удар в 73-ата минута, но топката профуча покрай дясната греда на гостите. 

Удинезе обаче отказа да се предаде е би близо до намаляването на резултата в 81-ата минута, когато резервата Жерар Деулофеу получи отдясно в наказателното поле и стреля опасно под гредата, но Ханданович изби в корнер.

Гостите притиснаха Интер в тяхното си наказателно поле и минута по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините, а Деулофеу вкара топката във вратата на Ханданович след хубав удар извън пеналтерията, но попадението беше отменено заради засада в хода на атаката.

В 87-ата минута резервата Толгай Арслан стреля от малък ъгъл, но Ханданович улови топката.

До края на срещата Интер не допусна някаква изненада и взе нови три точки.


FT | ИНТЕР – УДИНЕЗЕ  2:0

1:0 Хоакин Корея 60'

2:0 Хоакин Корея 68'

Стартови състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самир Ханданович (к) - 37. Милан Шкриниар, 13. Андреа Ранокия, 95.Алесандро Бастони - 2. Дензъл Дъмфрис, 23. Николо Барела, 77. Марсело Брозович, 20. Хакан Чалханоолу, 14. Иван Перишич - 9. Един Джеко, 19. Хоакин Корея ⚽⚽

Старши треньор: Симоне Индзаги

УДИНЕЗЕ (3-4-2-1): 1. Марко Силвестри - 3. Самир, 17. Брам Наутинк (к), 50. Родриго Бекао - 19. Йенс Стригер Ларсен, 6. Жан-Виктор Макенго, 8. Мато Яяло, 16. Науел Молина - 9. Бето ж.к., 37. Роберто Перейра ж.к. - 7. Исаак Съксес     

Старши треньор: Лука Готи


Главен съдия: Жан Лука Саки, Италия

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия