Отборът на Наполи изкова изключително ценна победа над Удинезе с 2:1 в битката за титлата в Серия А. "Партенопеите" осъществиха обрат над тима от Удине, за да се изравнят по точки на върха с Милан. И двата състава имат по 63 в момента, като "росонерите" са с мач по-малко.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Именно бивш играч на гранда от Милано откри резултата на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол. Жерар Деулофеу опъна мрежата зад Давид Оспина в 22-ата минута.

Неаполитанци създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на гостите до почивката, но до попадение така и не се стигна.

Седем минути след началото на втората част Марио Руй центрира от фал и Виктор Осимен с глава изравни.

Десетина минути след изравнителното попадение отново Осимен бе в прегръдките на съотборниците си, които в този мач бяха в червен спортен екип. Политано и Ди Лоренцо разиграха дбре отдясно и десният бек подаде към границата на малкото наказателно поле, където бе нигериецът, който с едно докосване прати топката във вратата на "бианконерите".

Осем минути пред края на срещата бившият защитник на Арсенал Пабло Мари си изкара директен червен картон, с който улесни задачата на "адзурите".