Рома записа стилен успех в пореден мач от 16-ия кръг на италианската Серия А. „Вълците” от Рим надвиха с 3:2 като домакин Дженоа на „Олимпико” в зрелищен мач от неделната вечер. Срещата бе изпълнена освен с пет гол, но и с обрати, след като Рома на два пъти изоставаше в резултата, но в крайна сметка излезе победител.

Иначе Кжищоф Пионтек изведе тимът от Генуа напред в 17-ата, а четвърт час по-късно Федерико Фацио изравни. В 33-ата минута Оскар Хилемарк отново поведе Дженоа напред, а в последната минута на първото полувреме Джъстин Клуиверт отново изравни резултата. Така дойде 59-ата минута, когато Брайън Кристанте поведе римляните за първи път напред в резултата, а асистенцията бе на сина на Патрик Клуиверт. По този начин наставникът на генуезците Чезаре Прандели продължава да търси своя първи успех за новия си тим, след като в дебютния си мач направи равенство - 1:1, срещу СПАЛ.

По този начин Рома спря серията си от три поредни мача без успех и сега е шести с 24 точки. Дженоа пък продължава да няма победа от дълго време и е 16-и с 16 точки.

Срещата стартира във вихрено темпо, като Дженоа пръв дръпна в резултата, а това стана с любезното съдействие на стража на Рома Робин Олсен. Вратарят се намеси безобразно слабо след далечен удар на гостите, а топката мина под краката му и се търкаляше към вратата. Тя бе атакувана мощно от Пионтек, който откри резултата – 0:1.

Радостта на Дженоа трая само 14 минути, когато защитникът Фацио изравни. Топката бе центрирана отдясно след свободен удар ниско. Тя бе докосната от отбраната на Дженоа, но отклонена съвсем леко и дойде във Фацио, който от дузпата с мощен удар матира Андрей Раду – 1:1.

Оттук насетне всичко изглеждаше добре за Рома, но в 33-ата минута Дженоа отново порази вратата на опонента. Всичко дойде след ъглов удар, а на първа греда Сандро прати топката на втора. Там бе Хилемарк, който с топовен изстрел от два-три метра опита да скъса мрежата на Олсен, но усилията му стигнаха само до ново попадение за гостите – 1:2.

Все пак Рома започна да играе по-настъпателно, а в 45-ата минута отново възстанови хикса в Рим. Александър Коларов видя дясно спринтиращия Клуиверт, който напредна и с елегантен удар по земя прати топката за втори път във вратата на гостите – 2:2.

Рома стартира по-отговорно второто полувреме, а това му донесе гол след близо час игра в италианската столица. Тимът на Еузебио Ди Франческо създаде невероятна многоходова комбинация, без да даде шанс на Дженоа да докосне топката, а тя стигна на дъгата при Кристанте. Оттам той нанесе яростен удар, който влетя в мрежата на Раду и Рома излезе напред в резултата.

В рамките на една минута пък, между 83-а и 84-а минута, Рома можеше да категоризира своя успех, но Коларов и Кристанте направиха пропуски. В 87-ата пък звездата на Дженоа – Пионтек, направи голям пропуск, след като си освободи пространство в наказателното поле и нанесе удар, но Олсен улови.

Така на Рома му предстои гостуване на шампиона Ювентус в идния кръг, а Дженоа приема Аталанта.