Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума даде интервю пред списание “Undici”, в което разказа за лошите моменти в миналото и какво го е накарало да избере ролята на футболист под рамката.

„Искам да направя страхотно Европейско първенство. Тогава моето желание е да стана най-силният вратар в света“, заяви Донарума.

„Моята страст винаги е била да бъда вратар. В тази роля, нещото, което най-много харесвам е адреналинът“, добави още той.

Подобно на този, който изпита по време на дебюта си в дербито на Милано срещу Интер, когато бе едва на 16 години:

„Безспорно това е най-важният ми спомен, дори като цяло двубоите срещу „нерадзурите“ винаги са предизвиквали голяма емоция в мен. Адреналинът е на хиляда, а сърцето на две хиляди процента. Искам да спечеля всяко от тях и да се представям добре“, заяви италианският страж.

Джиджо Донарума се върна и към момента, когато имаше криза в отношенията му с тифозите на Милан през 2017 година.

„Трудно е да се играе, когато феновете са срещу теб и те освиркват. Но никога не се страхувах. Знаех кой съм и какво мога да направя“, добави той.

От този момент Донарума излезе още по-силен:

„Струва ми се нормално, мисля, че това ме поддържа на нивото, в което съм сега. Оттогава обичам да командвам. Чувствам се комфортно да го правя. Трябва да имате доверие на защитата пред вас. Вие сте първият, който го прави в отбора. В началото бях срамежлив, защото всички бяха по-големи от мен. Сега съм един от тези, които имат най-голям стаж в Милан. Знам, че имам важна роля в тима“, завърши Донарума.