Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума заяви, че разликата с Интер е минимална и „росонерите“ са готови да го докажат в дербито този уикенд.

„Разликата с Интер е намалена, защото клубът беше много умен на трансферния пазар, въпреки че и „нерадзурите“ се подсилиха през лятото“, заяви италианският национал пред „Скай Спорт“.

„Треньорът прави страхотни неща. Сега шансът ни е да докажем на терена, че сме по-близо до Интер. Нямам търпение да излезем на терена и да покажем какво можем да направим. Нетърпеливи сме да компенсираме загубеното време и да направим страхотно дерби. Понякога играеш добре и няма резултат, но този път победата е от значение“, добави Донарума.

Това ще бъде радостен миг за „росонерите“, които не са печелили в последните четири дербита с Интер.

„Те са страхотен отбор и имат невероятен треньор като Антонио Конте, така че могат да се справят много добре през този сезон. Но и ние трябва да кажем думата си. Оптимист съм и не се страхуваме. Ако се справим добре в дербито ще ни даде самочувствие занапред, тъй като сме едва в началото на този сезон. Ние сме млад отбор и има още много да дадем“, каза още той.

„Всички искаме Ибра да бъде на терена до нас в този мач и това ще се случи. Щастливи сме и той ще ни подаде ръка. Знам, че е обсебен от този мач“, заяви Донарума.