Фабио Капело призна, че докато е бил треньор на Ювентус лично е пожелал от Франк Рийкард да пусне Лионел Меси под наем при „бианконерите”. Дон Фабио говори пред медиите в Италия преди голямото дерби между Юве и Интер.

Двата отбора се изправят един срещу друг в седмия кръг, като и двата тима все още нямат загуба в Серия А. „Ще бъде предизвикателство този мач и за двата отбора. Ювентус ще е без Киелини срещу отбор, чиято атакуваща мощ е много голяма. Интер го показва от началото на сезона. Досега обаче миланският тим не е срещал силен отбор, а първият е голямото дерби срещу Ювентус. Милан не създаде много проблеми на Интер. Мисля, че мачът ще се реши в средата на терена”, акцентира Капело пред медиите.

Бившият наставник на „старата госпожа” изгледа на живо загубата на Интер с 1:2 от Барселона в сряда вечер от Шампионската лига. „Срещнах Лео Меси за пръв път, когато бе 16-годишен на турнира „Жоао Гампер”. Когато влезе на терена, феновете истерясаха. Отидох до Рийкард и го попитах дали иска да ни го преотстъпи. Те имаха проблем с играчите извън Европейския съюз и не можеше да играе за Барса. Той ми каза, че клубът ще намери начин играчът да играе за тях…”, призна Фабио Капело.