Милан и авиокомпанията Emirates ще обявят до броени часове подновяването на дългогодишното си партньорство. Емирейтс ще продължи да бъде основен спонсор на „росонерите“ , продължавайки ползотворните им работни отношения, които траят вече 15 години.

Емблематичното лого ще продължи да бъде изобразено върху фланелките на първия отбор във всички срещи, а сега ще се появи и върху екипите на младежките отбори - в Италия и в чужбина.

В допълнение към спонсорството, споразумението ще включва още по-голямо присъствие на Emirates на „Сан Сиро“.

Някои играчи от първия отбор, хора от ръководство на Милан и представители на новия собственик на клуба се срещнаха с Негово Височество Шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум - президент и главен изпълнителен директор на Emirates Airline & Group, за да формализират сделката.

Партньорството между Милан и Емирейтс започна през септември 2007 г. Известната авиокомпания се появи за първи път върху фланелките на клуба през сезон 2010/11. Оттогава Emirates е на фланелките на клуба в 590 официални мача.

Именно заради преподписването на договора, Милан посети централата на Emirates Груп в Дубай. "Росонерите" са в столицата на ОАЕ за тренировъчен лагер и за участие в турнир с тимовете на Ливърпул, Лион и Арсенал.