Футболистите и треньорският щаб на Интер отказват да намалят заплатите си. Президентът на „нерадзурите“ Стивън Жан поиска от играчите съкращаване на възнагражденията им, но е получил отрицателен отговор. В същото време Антонио Конте и спортният директор Бепе Марота също обмислят бъдещето си след последните новини.

Интер спечели титлата в Серия А преди по-малко от седмица, но еуфорията в редиците им бе върната обратно на земята, след като Стивън Жан обяви, че клубът изпитва финансови проблеми и ще се наложи намаление на заплатите.

Той помоли всички футболисти, треньори и служители да приемат съкращенията във възнагражденията им, за да помогнат на клуба да премине през трудната ситуация.

Според „Кориере дело Спорт“, президентът на „нерадзурите“ е поискал дори футболистите да се откажат изцяло от заплатите си за един месец, както и от бонусите за спечелването на Скудетото. Играчите са отказали това предложение, а някои от тях са реагирали много гневно на това. Антонио Конте, Бепе Марота и Пиеро Аузилио също не са съгласни с това и дори са споделили, че по този начин проектът ще стартира от нулата следващия сезон. Тримата имат договори с Интер до лятото на 2022 година.

„Сунинг“ продължава да търси нови инвеститори и междувременно преструктурира финансирането си, за да поддържа клуба, но в същото време са поискали големи жертви от футболистите.