Директорът на Интер Джузепе Марота разкри, че е „дипломацията” е била ключът към разрешаването на конфликтната ситуация между клуба и звездата Мауро Икарди. Бившият шеф на Ювентус обаче отказа да разкрие защо капитанската лента беше отнета от аржентинския нападател. „Има определени динамики, които не могат да станат публично достояние.”

26-годишният Икарди от тази седмица тренира пълноценно с „нерадзурите”, като това се случва за първи път от 13 февруари насам. Именно тогава той беше разжалван чрез официално съобщение, а впоследствие се позова на съмнителни болки в коляното като причина да тренира индивидуално и да не попада в групата за мачовете.

Включването на адвокат от страна на Икарди и неговата съпруга-агент Уанда Нара се оказа ключово за възстановяването на диалога с Интер. „Получих прякора „Кисинджър” от своя първи президент Марио Колантуони. Аз съм известен със своята дипломация, както и с умението да разрешавам проблеми с лидерството”, заяви Марота.

„В този случай просто опитах да уталожа напрежението в интерес на всички страни.”

„Защо лентата беше отнета от Икарди? В един клуб винаги има определени динамики, които няма как да станат публично достояние. Решенията трябва да се взимат с чувство на отговорност. Не искахме да наказваме никого, това е факт. Стигнахме до тази точка, защото нашата работа в рамките на клуба е да защитаваме треньора с цел уважение към „обществото” вътре в състава.”

„Ако искаш да излезеш на терена и да постигнеш резултат, е необходим отборен дух. Една от най-важните цели на един клуб и на един треньор е да уважават това”, допълни Марота.