Защитникът на Интер Диего Годин вярва, че Антонио Конте е всичко, от което „нерадзурите” имат нужда. Уругвайският бранител призна, че именно италианският наставник е „строителят” на настоящия „пъзел”, наречен Интер Милано.

Годин последва Конте с преминаване на „Джузепе Меаца” през това лято, а Интер е лидер в Серия А, след като записа пет победи в първите си пет мача.

„Конте и Симеоне са двама страхотни треньори със страхотни характери”, сподели бранителят пред испанските медии. „Интер се строи около Конте, а той е основната причина да се случи този пъзел. В Италия се гледат повече видеа на съперника и тактическата работа на терена е различна. Конте ме кара да играя по свободно и да се движа повече”, говори Годин пред Marca.

Уругваецът бе запитан и кой футболист от състава на Интер го е впечатлил най-много, а отговорът бе Стефано Сенси. „Ако трябва да бъда честен, не го бях чувам. Много съм изненадан от него. Има страхотни качества и знае как да играе добър футбол, въпреки че е толкова малък”.

32-годишният бранител спечели Ла Лига с Атлетико Мадрид през 2014-а и бе попитан дали може да повтори това с Интер. „Говорят за нас, че сме претенденти за титлата… ще видим. Ювентус закупиха много добри играчи, ала нашите амбиции са големи. Искаме да се борим на всички фронтове. Тук вечеряме много рано, около 20,00 часа, а аз още се адаптирам към това. Не мога да готвя спокойно тук. В Атлетико бях един, но сега съм нов човек в Интер. Чувствам се важен и трябва да се справям добре”, завърши Диего Годин.