Бившият футболист на Ювентус Пауло Дибала, който сега играе за Рома, даде показания по делото за финансовите измами на италианския отбор със заплатите на футболистите през последните месеци на сезон 2019/20. Италианският национал Федерико Бернардески също е бил разпитван.

“Предложиха ни да се откажем от заплатите си за четири месеца - не помня точно за кои. Много от нас бяха изненадани от това предложение и не го приеха, защото не искахме да се отказваме от заплатата си за толкова много месеци. Тогава ни предложиха да платим заплати за три от тези четири месеца през следващия сезон, а един да остане солидарно. Имахме групов чат в WhatsApp със съотборници и Матео Фабрис. Когато започна времето на проблемите с пандемията, някои заминаха, а някои останаха в Италия. По-късно имаше прессъобщение и много хора си помислиха, че сме отказали четири месеца заплата - тогава никой не знаеше, че ще ни върнат парите за три месеца, платиха ги по-късно. Написаното в прессъобщението не беше вярно“, заяви Дибала пред CalcioMercato.

Показанията на Дибала бяха потвърдени и от Федерико Бернардески, който сега играе за Торонто в МЛС.

“Спомням си, че след първоначалната оферта, която беше висока, някои възразиха и изказаха недоумение. Почти всички първоначално бяха против отказа на четири месечни плащания. И аз бях против - казах, че са много пари. Разбира се, част от екипа не каза нищо, а някои се опитаха да намерят компромис“, каза Бернардески.

В края на ноември 2022 г. бордът на директорите на Ювентус подаде оставка, като при§ина за това най-вероятно са обвиненията за финансови измами, в които е заподозряно ръководството на италианския клуб.

Властите разследват отчетните дейности на Ювентус от 2018 до 2021 г. за фалшиви капиталови печалби, като тимът получи наказание отнемане на 15 точки през настоящия сезон в Серия “А”.