Плеймейкърът Браим Диас изрази емоциите си от своето завръщане в Милан. Миналия сезон той игра под наем при “росонерите”, като през следващите две кампании той отново ще бъде преотстъпен в клуба, който ще може да го откупи от Реал Мадрид за сумата от 22 млн. евро.

“Много съм щастлив да бъда тук отново в този велик клуб. Щастлив съм с всичко, което направихме миналия сезон, но сега започва нов такъв и ние ще дадем най-доброто от себе си. Тези цветове заслужават да се раздавам на 100% и точно това ще правя. 21 е номер, който наистина ми харесва, но също така е вярно, че винаги ми е допадала и десетката. Това е уникален номер в историята на Милан. Знам, че той тежи и че изисква голяма отговорност заради стойността, която има за Милан и цветовете на клуба. Ще давам най-доброто от себе си заради феновете и ще бъда достоен за този велик клуб. Усещам, че мога, и искам да го направя. Обичам този клуб, искам да давам най-доброто от себе си и ще взема номер 10 заради обичта ми към него и важността му за Милан. Това ми дава уникални мотивация и усещания. Ще покажа моя талант и ще се потя до последната капка кръв за този велик клуб, като ще се боря за това да направя силен сезон.

През миналата кампания си прекарах чудесно тук. Беше ми много забавно и улових величината на този клуб. През този сезон се надяваме да се справим още по-добре. Въпреки че миналата година беше много позитивна, сега предстои нова кампания и Милан заслужава този състав да оправдае очакванията. Мисля, че всички ние сме готови да даваме най-доброто от себе си и да постигаме големи цели. Сплотеността на този колектив е благодарение на Стефано Пиоли, както и на всичко, което сме постигнали. Той изгради много добър състав с опитни и млади футболисти, които искат да израстват заедно. Благодарение на него аз научих много. Той ни научи на доста неща и миналата година под негово ръководство имахме по-скоро стабилен път и позитивен сезон. Сега трябва още да се развиваме, следвайки треньора, за да имаме още една страхотна кампания.

С Карло Анчелоти си говорихме за Милан. Той има червено-черно сърце и много обича клуба. Той ми каза да давам всичко от себе си за този отбор и за толкова велик клуб. Той беше много щастлив от завръщането ми тук. Имах много добри дни с него, говорихме си доста за Милан и за величината на този клуб. Нямам търпение феновете да се върнат на стадиона. За мен това беше уникално преживяване. Милан има привърженици по цял свят и те са невероятни. Беше страхотно да видим как те бяха винаги с нас през миналата година, винаги ни подкрепяха. Те бяха ключови за нас и ни караха да даваме още и още от себе си. Само мога да им кажа винаги да бъдат до нас, а ние ще им се отплащаме с най-доброто от себе си. Удоволствие и чест е да имаме тяхната подкрепа. Поздрави за всички фенове. Много съм щастлив да бъда тук. Благодаря ви за подкрепата и обичта”, заяви Диас пред клубната телевизия.