Опитният Анхел Ди Мария призна, че Ювентус е бил изключително настоятелен и това го е убедило да се спре на офертата на клуба. 34-годишният футболист подписа за един сезон, идвайки като свободен агент от Пари Сен Жермен.

“Ювентус е единственият клуб, с който разговарях от самото начало - заяви аржентинецът по време на пресконференция днес. - Те ме искаха най-много. В продължение на 40 дни се свързваха с мен, очаквайки да чуят решението ми. Много съм благодарен за този интерес”.

“Беше невъзможно да откажа предложението на клуб като Юве. По принцип мислех да се завърна в Аржентина, но нещата се промениха и сега съм много щастлив”, добави Ди Мария.

“Не знам дали бих останал тук и след идния сезон - във футбола нещата бързо се променят. Подписах с Юве и за да съм сигурен, че семейството ми ще е щастливо.”

“Напълно съм съсредоточен върху новия сезон и ще направя всичко по силите си, за да помогна за спечелването на трофеи. Аз съм онзи Ди Мария, който всички познавате. За мен е важно да печеля.”

“Аз съм човек със силен характер, който обича да е част от група. По принцип предпочитам да играя отдясно и да асистирам на съотборниците си, но треньорът е този, който ще определи позицията ми на терена”.