Защитникът на Наполи Джовани Ди Лоренцо заяви, че е жалко, че сезонът беше прекъснат, когато тимът на „партенопейците“ е бил в период на възход. Десният бек пристигна в Сан Паоло преди началото на сезона и направи впечатление както при Карло Анчелоти, така и при неговия наследник Дженаро Гатузо, изигравайки най-много минути от всички в състава - подвиг, който той намира за приятен. След 25 мача в Серия А той има два  гола и четири асистенции. 

„Много добре съм, вкъщи съм и каня всички да спазват правилата, които са ни дадени. Не смятаме, че всичко е свършено", каза той пред „Radio Kiss Kiss Napoli“.

„Тренировките у дома не е като да си с тима, но клубът предостави всичко възможно, за да ни поддържат във форма и да продължим работата си на индивидуално ниво. Моята статистика е приятна. Жалко е, че беше прекъснат сезона в момент, в който се справихме добре. Ще трябва да сме сигурни, че ще продължим от там, където спряхме, защото тъкмо започвахме да правим това, което треньорът иска от нас", продължи бранителят.

Ди Лоренцо обеща да остане позитивен и оптимистично настроен, но призна, че е трудно да се предвиди нещо по отношение на възможното възобновяване на шампионата.

"В момента е малко трудно да се предвиди, ще има много мачове за възстановяване и мисля, че най-доброто решение е да не се компрометира настоящия сезон, както и следващия. Ще го възобновим, когато сме напълно защитени и, когато получим зелена светлина от правителството. Вече няма да се налага да мислим за вируса, когато всичко тона приключи. В началото всички ще бъдем по-внимателни. Когато това премине ще се върне към спокойния начин на живо”, каза още Джовани Ди Лоренцо.