Бившата звезда на Ювентус Анджело Ди Ливио коментира настоящата ситуация с пандемията от коронавирус, която прекъсна световния футбол. Според легендата първенството трябва да бъде прекратено при настоящето класиране, без да бъде излъчван победител (подобно на нидерландската Ередивизи). 

"Постоянно се изказват мнения, но истината е, че ние подценихме вируса. Съответно когато прекъснахме шампионата, вече бе късно и ситуацията бе изключително трудна за преодолеване. Сега играчите трябва да бъдат защитени, а не знам кой въобще може да им осигури тази защита", заяви Ди Ливио. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Изключително сложно е. Един отбор е съставен от около 50 човека общо. Смятам, че ще бъде най-добре сезонът да се прекрати и да мислим как да оправим следващия, защото съществува риск и за него, а след края му следва Европейско първенство."

"Бих спрял първенството, оставяйки настоящото класиране да определи кой ще играе в Шампионска лига. Единствено бих качил Беневенто в елита, на мястото на Бреша, тъй като имат 20 точки предимство пред втория в Серия Б. Това е сезон, който всеки иска да забрави", допълни легендата.