Наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо потвърди, че капитанът на "вълците" Даниеле Де Роси няма да вземе участие в двубоя с Фиорентина от 11-ия кръг на Серия А и е възможно да не е готов за сблъсъка от Шампионската лига срещу ЦСКА Москва.

"Де Роси няма да може да се възстанови за мача с Фиорентина. Възможно е и да не е на линия за сблъсъка с ЦСКА Москва и Сампдория. Костас Манолас направи първа тренировката днес и нещата бяха положителни, така че той ще е наличен. Ще трябва да реша дали да играе", каза Ди Франческо на пресконференцията преди двубоя с "Ла Виола".

"Хавиер Пасторе и Джъстин Клуйверт също тренираха с групата за първи път след контузиите си. Клуйверт е доста по-добре от Пасторе в момента, така че при него вероятността да играе е по-голяма. Джеко ще действа като централен нападател. Шик може да е по крилото. Но всеки има възможност да се включи", добави още треньорът на "вълците".

"Нуждаем се от различен характер сега. Трябва да възвърнем постоянство си и тактически подход. Не искам да говоря за формациите ни, уморих се вече. Но защо стоим по-дълбоко в нашата половина, е хубава тема. Срещу Наполи имахме много по-малка агресия през втората част, затова допуснахме изравняване", каза още Ди Франческо.
 
"При 4-2-3-1 - имаш още един играч в предни позиции, но е вярно, че при 4-3-3 - един пресира, другите стоят по-дълбоко. Дали с двама или трима, ние търсим разиграване в триъгълници. Формацията не е от значение - важното е да имаме опции да играем високо по терена", заключи италианецът.