Българинът Кирил Десподов бе представен официално пред медиите в Каляри след трансфера му от ЦСКА в италианския тим.

Кирил Десподов говори пред журналистите, след което показа фланелката, с която ще играе. На гърба си той ще носи №32, като в съботния ден призова феновете на бившия му клуб да следят с интерес кой номер ще избере. С избора си на номер той направи жест към феновете на ЦСКА - 32 символизира стремежа на "червените" към спечелването на 32-а титла у нас!

Кирил Десподов

източник: facebook.com/cagliaricalcio

„Радвам се да Ви видя. Знаех за Каляри, следях много италианското първенство, тъй като ми беше мечта от малък да играя в едно от най-силните шампионати в Италия. Изобщо не се замислих за секунда дали да приема. Знам, че Каляри е отбор с традиции и история”, бяха първите думи на Кирил Десподов на официалната пресконференция.

„За два дни е трудно да разбереш дали си готов или не. Започнах да навлизам в нещата. Виждам, че физиката е на сериозно ниво тук. Момчетата са много здрави. Аз съм готов, когато треньорът реши, да влезна в игра. Надявам се ад играя в понеделник (бел.ред: срещу домакинството на Аталанта)", продължи футболист №1 на България.

„Следя от много малък италианското калчо, но аз имам стил, който е изграден. Харесва ми да играя в атака, имам бързина. Не искам да казвам, че приличам на някой, тъй като съм аз. Знам какво ме очаква, знам италианския футбол и ще искам възможно най-бързо да се адаптирам и да вляза в играта”, довери още Десподов. „Имам голове и с глава, но предпочитам да бележа с крака. Изпълнявам добри пряк свободни удари също така. Харесвам изключително много Франческо Тоти, но неговият стил не е като неговия. Моят стил е като на Кристиано Роналдо, който ми е любимият футболист. Стремя се да играя по този начин”, продължи Кирил Десподов пред медиите в Сардиния.

Кирил Десподов

източник: facebook.com/cagliaricalcio

„Водих разговори с треньора още на първия ден, на тренировката. Той ми обясни, че ще иска да играя като нападател. Обясни ми също така, че тук има много тактика и ще работим усилено. Имаме време да работим и да се опознаем добре”.

„Христо Стоичков ми беше първият треньор в професионалния футбол. Той ме взе, когато бях на 15 години. За мен бе огромна чест да говоря с такъв невероятен човек и мотиватор. Той ми казваше, че няма малки и големи, а има можещи и неможещи. Радвам се, че той ми даде пътят да тръгна нагоре. Доколкото италианския език – три дена съм тук, но на мен този език ми харесва и ще започна да го уча. Когато дойдох тук, си казах веднага, че първото нещо, което трябва да направя е да науча езика. Трябва да се разбирам добре с играчите и треньора”, довери още Десподов.

Същевременно Десподов довери, че дели стая с бившия бранител на Ливърпул Рагнар Клаван.

„Не мисля, че ще ми бъде трудно тук. С всяко нещо се свиква, но просто ще ми трябва време", завърши пресконференцията си Кирил Десподов.