Големите съперници Ювентус и Интер излизат един срещу друг в спор за Купата на Италия. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 3.

“Бианконерите” за 21-и път са на финал, като са спечелили 14 трофея. Интер е ликувал два пъти по-малко – 7, като има и шест загубени спора за отличието. "Старата госпожа" ще се опита да си отмъсти на миланския гранд, който му отне титлата през миналия сезон, а сега отново е в борбата за Скудетото. 

За двата гранда това е трети спор за националната купа, като в предишните два пъти победител е бил Ювентус. През 1959 година торинци громят „нерадзурите” с 4:1 в Милано, а шест години по-късно „старата госпожа” надделява с 1:0.

Довечера възпитаниците на Макс Алегри ще защитават трофея в четвъртото издание на дерби д`Италия през този сезон. До момента за първенство двата отбора завършиха 1:1 на „Сан Сиро”, а миланският гранд се наложи с 1:0 на „Алианц”. Интер триумфира с 2:1 в мача за Суперкупата на Италия през декември.

Наставникът на Интер Симоне Индзаги ще може да разчита на всички свои основни играчи, докато колегата му Алегри има сериозни кадрови проблеми. С травми са Федерико Киеза, Уестън Маккени, Кайо Жорже. Наказан е Матия де Шилио.  

СЪСТАВИТЕ:

ЮВЕНТУС: Матия Перин, Данило, Джорджо Киелини, Матайс де Лихт, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Денис Закария, Андре Рабио, Федерико Бернардески, Пауло Дибало, Душан Влахович

Треньор: Масимилиано Алегри

ИНТЕР: Самир Ханданович, Данило Д'Амброзио, Стефан де Фрай, Милан Шкриняр, Матео Дармиан, Николо Барела, Марсело Брозович, Хакан Чалханоглу, Иван Перишич, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Треньор: Симоне Индзаги

Гл. съдия: Паоло Валери

Стадион: "Олимпико"