Легендарният нападател на Ювентус Алесандро Дел Пиеро смята, че пандемията от коронавирус може да послужи като предупредителен сигнал за италианския футбол, за да смени начина си на управление. 

27 снимки

Световният шампион от 2006-та година живее в Лос Анджелис вече, но продължава да наблюдава с интерес процесите в родината му. Той даде своето мнение по много от горещите теми, засягащи бъдещето на футболните клубове след настоящата криза. 

"Преживяваме нещи, което ще ни промени завинаги. Трябва да използваме тази възможност, за да мислим наистина здраво накъде искаме спорта да се развива, какво трябва да се промени и тогава наистина да го сторим", започна Дел Пиеро.

"Каквото и да се случи, не можем да продължим да се крием. Не може да продължаваме да гледам настоящето без ясна идея за бъдещето. Трябва да гарантираме за бъдеще, че футболните клубове не само ще може да преживяват, но и че ще могат да се развиват".

"Италианският футбол се е изолирал от феновете от всички гледни точки. Трябва да се отворим към някои модели на воденето на бизнеса на клубовете, без да загърбваме традициите си. Трябва да се концентрираме върху футболния спектакъл, имиджът и да повишим нивото на успорваност в Серия А", завърши легендарният стрелец.