Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро коментира случващото се в торинския гранд. "Бианконерите" започнаха слабо в първенството и все още чакат първата си победа след завръщането на Макс Алегри начело на отбора. Въпреки назначението на специалиста от Ливорно, най-значимото събитие в Юве това лято беше напускането на Кристиано Роналдо.
 
"Очевидно е, че Кристиано не искаше да остане. Това обаче е и полезно за клуба, който няма да плаща такава огромна заплата. Ако въпросът опира до това как беше заместен, ще кажа, че трябва да правим изводи спрямо настоящите икономически ресурси. Все още смятам, че атаката на Юве може да бъде доста опасна", заяви Дел Пиеро.
 
Легендата на Юве обаче е на мнение, че клубът правилно е взел португалската суперзвезда преди три години.
"Роналдо е шампион и трябваше да бъде привлечен. Проблемът е, че отборът не успя да израсне около една суперзвезда, което е симптом за това, че нещо не се е получило. Резултатите в Европа не бяха такива, каквито се очакваше. Но ако се замислим, че Сити все още не е печелил Шампионската лига, ще разберем, че инвестицииите и успехите не винаги са синоними", добави той.
 
Автор: Алекс Иванов