Алесандро Дел Пиеро смята, че Душан Влахович и Денис Закария ще „трансформират“ отбора на Макс Алегри. През януарския трансферен прозорец Влахович бе закупен за над 70 милиона евро от Фиорентина, докато Закария пристигна от Борусия Мьонхенгладбах за около 8 милиона евро.

Легендата на клуба Дел Пиеро каза пред Sky Sport Italia, че тези попълнения ще променят фундаментално общия подход, който Юве имаше досега през този сезон.

„Виждахме много пъти през годините, че Ювентус доминира в мачовете и бива наказан при контраатака, но сега те са от другата страна на тази ситуация“, каза Дел Пиеро.

„Влахович има невероятни качества и физически е много добре. Ако продължи формата, която имаше във Фиорентина ще е добре. Може да вкарва по всякакъв начин", продължи легендата на торинци.


„Бианконерите“ бяха критикувани за това, че са прекалено дефанзивни и предпазливи при Алегри, като са отбелязали само 34 пъти в 23 мача от Серия А този сезон.
Влахович от своя страна е отбелязал 17 гола в 21 мача в лигата.

„Тези промени могат да трансформират Юве, да донесат ентусиазъм и усещане за сила в собствените възможности“, добави Дел Пиеро.