Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро, заяви, че вижда прилики между настоящия отбор на Ювентус и отбора на „бианконерите“, който достигна до финала на Шампионската лига през 2017 г. Повод за това му сравнение му даде трансфера на Душан Влахович.

„Виждам прилики между този отбор и отбора, който стигна до финала на Шампионската лига през 2017 г.“, каза Дел Пиеро пред Sky Sport Italia.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

„Те имат Дибала, централен нападател - Влахович и Мората, който играе широко отляво като Манджукич. Испанецът никога не се предава, бяга много и помага на отбора“, продължи легендата, добавяйки, че се надява Алегри да вижда положителните черти от последните два двубоя.

Специалистът от Ливорно промени тактиката на Ювентус в средата на сезон 2016/17, залагайки на Гонсало Игуаин, Дибала и Манджукич едновременно, а четвъртият от това каре се избираше между Хуан Куадрадо и Дани Алвеш.

През 2017-а торинци победиха категорично Барселона на четвъртфиналите и Монако на полуфиналите, но загубиха финала на Шампионската лига в Кардиф с 1:4 от Реал Мадрид.