Легендарният футболист на Ювентус – Алесандро Дел Пиеро, говори пред медиите преди Дерби Д’Италия – Ювентус срещу Интер. Двата тима са разделина от 11 точки в Серия А, но голямата „десетка” на Юве констатира, че това е най-голямото съперничество, което можеш да усетиш като футболист.

Именно отборът на Интер се явява като големият конкурент на Юве в борбата за титлата в Италия, а не Наполи, смята Дел Пиеро.

„Това е чудесно съперничество. Най-голямото, което аз съм изживявал като играч”, сподели бившият атакуващ футболист пред Gazzetta dello Sport.

„Разбира се, че и Милан, но битките с Интер са много по-яростни поради много причини. Казвам го от няколко години насам, че Интер е големият враг на Юве. Клубовете са огромни, треньорите познават първенството, а отборите солидни. Ясно е на всички, че само Ювентус трябва сам да си попречи, за да вземе Скудетото, тъй като ШЛ е повече от голяма цел. Отборът обаче показва, че може да играе на много фронтове и смятам, че ще спечелят много неща през тази кампания”, довери Алесандро Дел Пиеро.