Бележитият полузащитник на Рома Даниеле Де Роси за пореден път индикира, че дните му като професионален футболист са към своя край. Бившият италиански национал заяви, че има мераци да започне треньорска кариера като асистент при „джалоросите” или в Интер.

През лятото колоритният опорен халф ще навърши 35 години, което си е сериозна възраст във футбола. Дотук цялата му кариера на играч е преминала в цветовете на „римските вълци”, затова не е учудващо, че той пое капитанската лента след оттеглянето на другия клубен символ – Франческо Тоти.

„Наречете го утопия, но колкото повече се приближавам до оттеглянето, толкова повече си мечтая да спечеля нещо важно с Рома”, заяви Де Роси пред „Ил Калчаторе”, списанието на Асоциацията на италианските футболисти.

„Силни сме, има и отбори, които са по-силни от нас, но не мога да спра да мечтая в този момент. Това би означавало да тренирам полекичка, да се храня зле и да си лягам късно.”

„Харесвам си стила на живот и още отсега знам, че ще страдам много, когато настъпи моментът да спра. Трябва да помисля с какво ще се занимавам по-нататък, защото не искам да се събудя някоя сутрин и да се чудя какво ще правя сега.”

„Не се харесвам с вратовръзка, все още се виждам с футболни обувки. Мога да бъда треньор, а това е нещо, което ще ми хареса. Може би бих моогъл да бъда асистент треньор на Еузебио Ди Франческо, Лучано Спалети или друг тактик, с когото се разбирам добре. По този начин бих могъл да продължа на терена и в съблекалнята, а не зад бюро”, допълни Де Роси.