Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис разкри, че в Барселона не са имали пари за Калиду Кулибали, но не е можел да каже „не“, когато от Челси са направили предложението си.

Бранителят имаше още една година от договора си и не се споразумя с партенопеите за удължаване, особено след като първоначално му беше предложено огромно намаляване на заплатата.

„Оставих Кулибали да си тръгне, защото той ме помоли“, каза Де Лаурентис пред Radio Kiss Kiss Napoli.

„Барселона влезе в наддаването, но нямаха парите, защото са задлъжнели. Тогава Челси излезе напред и не можехме да кажем „не“ на някой като Кулибали, въпреки факта, че се опитах по всякакъв възможен начин да го задържа, предлагайки му 6 милиона евро на сезон нетно“.

„Ако играч иска ново изживяване в престижен клуб, в най-голямата лига в света, трябва да признаеш какво ти е дал и да не му създаваш пречки“, продължи ексцентричният Де Лаурентис.

БГНЕС
14 снимки

Де Лаурентис обаче не беше толкова добър към вратаря Давид Оспина, намеквайки, че е отхвърлил преподписване с него, за да може колумбиецът да се озове в Ал Наср.

„Фланелката на Наполи трябва да се разглежда като кожа. Има хора, които говорят за повишение на заплатата, въпреки че вече са привилегировани. След това отиват в напълно непозната лига само за пари. Това е разстройващо, защото те показаха липса на привързаност към клуба“, заяви критикуваният от феновете президент на „адзурите“.