Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис направи много любопитен коментар относно бъдещето на голмайстора на италианския шампион Виктор Осимен.

По време на пресконференцията за представянето на новия треньор Руди Гарсия босът на „партенопеите“ обяви, че има принципно споразумение с нигериеца за това той да удължи сегашния си договор с две години, но с уговорката, че ако пристигне изключителна оферта за нападателя, ситуацията може да се промени. 

„От известно време твърдя, че Осимен трябва да остане. Ако обаче дойде оферта, която не мога да откажа заради доброто на Наполи, тогава ще я обсъдим, което е съвсем естествено“, заяви Де Лаурентис, който малко по-късно добави:

„Разговаряхме с него преди празненствата за Скудетото. Вече имаме принципна договорка за удължаване на договора му с две години. В случай че пристигне изключителна оферта, която не може да бъде отхвърлена, ще я разгледаме и ще вземем най-доброто решение за клуба“.

Настоящият контракт на нигериеца е до юни 2025 година. Той е свързван с много от големите клубове, сред които Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Байерн (Мюнхен) и Челси.