Ексцентричният президент на Наполи - Аурелио Де Лаурентис разкри какво е довело до решението му да избере Дженаро Гатузо за старши-треньор на отбора. Той отговори и на въпрос дали Златан Ибрахимович ще облече екипа на тима, както и на слуховете за трансфер на звездата Дрис Мертенс в Интер.

"Защо избрах Гатузо? Защото в Милан той играеше със схема 4-3-3, а Наполи е признат в цяла Европа с играта си в точно тази формация. За съжаление, не винаги можем да приемем за даденост това, което някой си е представял. Ние играхме с 4-3-3, Гатузо го приложи в Милан и знае за какво говорим. В момента трябва да сме търпеливи", заяви президентът на Наполи.

"Ибрахимович? Той е изключителен човек, който притежава силен характер. Мислехме за Златан с Анчелоти, защото той би имал определен тип роля в отбора, т.е. сега преди да се замисля за него, аз имам друг приоритет. Да направим така, че отборът да играе по различен начин. С отбрана, която не трябва да отстъпва така, както бе срещу Парма. Първо трябва да помислим какво имаме в тима, а след това как да се подсислим в средата на терена. Интер иска Мертенс? Той има договор, който му позволява да отиде навсякъде, освен в Италия. Това ясно ли е?", категоричен бе Де Лаурентис.