Бившият капитан на Рома Даниеле Де Роси бе назначен за помощник-треньор на националния селекционер на Италия Роберто Манчини.

Легендата на „римските вълци“ никога не е криел желанието си да започне треньорска кариера, а сега му се отдава възможност да стартира от високо стъпало, помагайки на Манчини в Скуадра Адзура.

„Горд съм, че започвам тази нова кариера с националния отбор и благодаря на президента Габриеле Гравина и на треньора Роберто Манчини за доверието и възможността“, заяви Де Роси пред официалния сайт на Италианската футболна федерация.

„Ще бъде вълнуващо да се завърна в Коверчано, което означава да се върна у дома и да намеря много мои бишви колеги и приятели в персонала и отбора. Нямам търпение да започна“, добави още той.

От своя страна националният селекционер Роберто Манчини добави: „Много съм доволен, че Даниеле се присъединява към нашата група. Сигурен съм, че ще може да даде важен принос на момчетата и се надявам, че първият му опит ще бъде полезен за бъдещето му“, каза Манчини.