Звездата на Ювентус и световния футбол Кристиано Роналдо сподели, че иска да е сред най-добрите в света за още възможно най-дълго време. 

Роналдо ще навърши 35-годипна възраст в началото на следващата година, но неговата амбиция и глад за рекорди и победи не пресъхва ни най-малко. В интервю пред "Франс Футбол" той заяви, че най-важното за успеха на неговата кариера е работната му етика. 


Последвайте официалния профил на Gong.bg в Twitter , за да научавате най-интересните новини от футбола и спорта!


"Още на 19-20 години разбрах, че футболът е цифри, титли, рекорди и голове. За да си ефективен пред гола, първо е нужен талант. Талант без работа е безполезен. Нищо не пада от небето. Никога нямаше да стигна дотук без упорита работа. Моята цел е да бъда конкурентноспособен колкото се може по-дълго", коментира Роналдо.

"Целта ми е да остана млад, докато остарявам. Това се изразява в конкуретноспособността ми. Покажете ми играч, който се представя на същото ниво като мен на тези години и в клуб като Ювентус". 

Португалецът отличи и съперничеството с Лионел Меси като катализатор за достигането до такива висоти във футбола.

"Това, че бяхме в Испания по едно и също време ни направи по-добри, по-ефективни. Когато бях в Реал усещах присъствието на Меси повече, отколкото докато бях в Манчестър, което ме постави под повече напрежение. От определена гледна точка това беше здравословно съперничество", завърши Роналдо.