В последните дни в световните медии „гръмна“ новината, че инвестиционен фонд от Бахрейн е навлязъл в много сериозни преговори за закупуването на италианския гранд Милан. Информациите заляха „червено-черните“ фенове и към момента вероятността колосалната сделка да се случи, изглежда повече от добра.

Базираният в Близкия изток фонд води преговори за 7-кратния европейски клубен шампион от 1 април, като цената, за която се говори е около 1 милиард евро.

Според ANSA в момента се извършва надлежна проверка, като се проверяват сметките и финансовите отчети на клуба от Милано. Естествено участие имат и двете страни – настоящият собственик Елиът и кандидат-купувачът Инвесткорп.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Самият президент на евентуалните бъдещи собственици отправи в Туитър поздравления към Милан "за завръщането на върха в италианското първенство" след победата с 2:0 над Дженоа. В този смисъл ANSA съобщи, че всяко затваряне на сделката „не би трябвало да се случи преди края на шампионата”.

Пет кръга преди края Милан е начело на таблицата в Серия А и всяка странична информация може да разконцентрира футболистите на Стефано Пиоли.

“Гадзета дело Спорт“ допълва информацията на ANSA, заявявайки, че лятното меркато на "Дявола" може да бъде на стойност 300 млн евро, ако продажбата стане факт. Като вече са набелязани и конкретни трансферни цели.