Ръководството на Челси е отправило оферта на стойност 80 млн. евро за нападателя на Ювентус Душан Влахович, съобщава ESPN, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Влахович пристигна в италианския гранд от Фиорентина през януари 2022 за сумата от 81,6 млн. евро, а от настоящия му договор със „старата госпожа” остават още три години.

Сръбският национал записа 62 мача за Юве, в които вкара 23 гола във всички състезания.

Влахович не успя да се пригоди към дефанзивните методи на треньора Масимилиано Алегри и не е изключено още през лятото да потърси ново предизвикателство. Решаващ за нападателя ще бъде фактът дали клубът ще играе в Шампионска лига догодина. В момента това не е никак сигурно, още повече че се очаква в понеделник клубът да бъде наказан с отнемане на цели 12 точки заради финансови злоупотреби.

Първоначално санкцията бе от 15 точки, които бяха възстановени след обжалване от страна на клуба. Апелативният съд ще се произнесе окончателно в началото на новата седмица.

Влахович е бил посочен за трансферна цел номер 1 за „сините” от смятания за сигурен нов мениджър на тима Маурисио Почетино.

Интерес към сръбския нападател има още от Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид.