Чешката футболна федерация оспори рекорда на Кристиано Роналдо. От родината на Павел Недвед твърдят, че Йозеф Бицан е реализирал 821 официални, а не 759, което означава, че нападателят на Ювентус все още не е подобрил постижението.

Португалската суперзвезда реализира своя 760 гол в кариерата си при победата с 2:0 над Наполи за Суперкупата на Италия в сряда.

Статистиката е регистрирала 759 попадения за Бицан и по този начин Роналдо счупи рекорда за голове за всички време за клубен и национален отбор.

Но чешката футболна федерация публикува изявление, в което твърди, че Кристиано трябва да реализира още 62 гола, за да подобри постижението.

„Комитетът по история и статистика на Чешката футболна федерация отчете всички голове, отбелязани от легендарния Йозеф Бицан, и можем да заявим, че той е реализирал 821 гола в официални двубои“, написаха в една от социалните мрежи.

Бразилската легенда Пеле настоя по-рано този месец, когато Роналдо вкара 758-ия си гол, че все още не е победен и след това актуализира попаденията си на 1283.