Халфът на Интер Хакан Чалханоглу обясни, че е „искал ново предизвикателство“ и разкри как „нерадзурите“ са го убедили да смени страната в Милано.

Той обясни, че е наясно, че изборът му да премине в градския съперник е особен, но подчерта, че трябва да гледа напред в своето развитие.

“Те спечелиха Скудетото и играят в Шампионската лига“, заяви турският национал.

27-годишният футболист разкри, че все още има много приятели на Миланело, но смята, че е било подходящо време за „ново предизвикателство“.

Чалханоглу наскоро вкара дузпа при равенството 1:1 срещу бившия си тим Милан, в първото „Дерби дела Мадонина“ за сезона и отпразнува гола с жест към бившите си фенове.


„Прекарах положителни сезони там, но реших да отида в Интер, защото исках ново предизвикателство в кариерата си. Това е страхотен клуб, спечелиха шампионата миналия сезон, а сега играем в Шампионска лига“, започна бившият играч на Хамбургер и Леверкузен.

„Наясно съм, че направих особен избор, но това е животът. Трябва да гледаме напред и да не се обръщаме назад. Интер винаги е бил страхотен отбор, често побеждава Милан в дербита“, заяви турският атакуващ халф.

В момента Милан е на върха в шампионата, заедно с Наполи, на седем точки пред Интер на Чалханоглу.