Реферите в италианската Серия А ще искат да забравят много бързо последния кръг в шампионата. Днес стана ясно, че трети пореден рефер ще бъде наказан за грешките си в мачовете от уикенда.

Зрителите станаха свидетели на доста спорни отсъждания по терените на Апенините, които струваха скъпо на някои от реферите.

Уикендът започна кошмарно за главния съдия на дербито между Лацио и Милан – Марко ди Бело, завършило с минимален успех на гостите с 1:0. В него обаче, реферът показа цели единадесет и три червени картона. След решение на Съдийската комисия на Италианската футболна федерация, стана ясно, че Бело е спрян от наряди за неопределен период.

Другият съдия, който предизвика вниманието към себе си бе този ма мача Торино – Фиорентина. Въпреки че двубоят завърши при нулево равенство, реферът Матео Марчети направи няколко сериозни грешки. Наказанието на Марчети е за два мача.

Според информация на Sky Sports Italia, третият наказан рефер е съдията на двубоя Интер – Дженоа от снощи. Джовани Айролди е допуснал грешка при отсъдената дузпа за Интер през първото полувреме и е показал неправомерно жълт картон на Лаутаро МАртинес през втората част. „Нерадзурите” спечелиха мача с 2:1 у дома.